Prekės kodas: 650004
Turimas kiekis: Išparduota
Dar nuo vaikystės prisimenu, kaip mama kepdavo grybukus didžiosioms šeimos šventėms - artimųjų vestuvėms, krikštynoms ar jubiliejams.
Kaskart namuose pasklisdavo salstelėjęs kepinių aromatas, kuris prie langų viliodavo ir kiemo vaikus. Aš laukdavau pirmojo kepimo grybuko – paragauti, ar tikrai skanus, nors visada jie būdavo nepakartojamai skanūs.
Kas jaučia nostalgiją šiems skanėstams, kuriuos kepė mama ar močiutė, bus proga nusipirkti Lietuvoje pagaminta „Grybukų“ keptuvę ir savo šeimą pradžiuginti naminiais saldumynais.
Keptuvė pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų.
Medžiaga: aliuminis
Gabaritai: 42cm X 18cm X 4.5cm.
Svoris: 2.1kg.
Kilmės šalis: | Lietuva |
Vieni iš lietuviams įprastų saldžių kepinių - grybukai. Juos lengva iškepti, ilgai neužtrunkama ir skanu, o rankomis dekoruoti "Grybukai" taps išskirtine ir nuoširdžia kalėdine dovana ne tik smaližiams. Kviečiu prisiminti ir pasinaudoti mano močiutės receptu.
Grybukų receptas
Tešlai reikia:
4 kiaušinių trynių
4 valg. šaukšto cukraus
100gr. sviesto
0,5 stiklinės grietinės
1 pak vanilinio cukraus
0,5 arb. šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
Glajui reikia:
1 kiaušinio baltymo,
0,5 stiklines cukraus pudros (jei per skystas glajus, dekite pudros)
Darbo eiga:
Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Į grietinę supilti nugesintą sodą. Tada išmaišyti ir supilti į trynius. Sviestą išlydyti, bet neikaitinti. Suberti vanilinį cukrų ir miltus. Tešlą išminkyti.